top of page
Botox Treatment

Botuliinipalvelut

Femina-logo-new.png

Femina Beauty Oy on rekisteröitynyt Valviraan ja Aluehallintovirastoon terveyspalveluja tuottavaksi yksiköksi sekä saanut erillisen luvan botuliinihoitoihin. Feminassa kaikki injektiohoidot suorittavat terveydenhuollon ammattilaiset. Toimimme yhteistyössä vastuulääkärimme Olga Lensun kanssa, joka on tavoitettavissa klinikallamme sopimuksen mukaan.

Esteettiset botuliinihoidot

Esteettiset botuliinihoidot ovat suosittu ja tehokas tapa silottaa ryppyjä ja vähentää ikääntymisen merkkejä kasvoilla. Botuliinia eli tuttavallisemmin "botoxia", käytetään usein ryppyjen ja ilmejuonteiden häivyttämiseen.

 

Botuliini on luonnollinen proteiini, joka toimii lihaksen rentouttajana. Se estää lihaksen supistumisen, mikä puolestaan auttaa tasoittamaan kasvojen ilmejuonteita ja vähentämään ryppyjä. Botuliini auttaa myös ehkäisemään uusien rypistyneiden juonteiden muodostumista.

 

Esteettiset botuliinihoidon vaikutukset ovat nopeita ja usein havaittavissa jo muutaman päivän kuluttua hoidosta. Korkeimmillaan teho on muutaman viikon kuluttua hoidosta. Hoidon kesto vaihtelee yleensä muutamasta kuukaudesta jopa puoleen vuoteen, riippuen mm. yksilön aineenvaihdunnasta ja elämäntavoista.

 

On tärkeää, että botuliinihoitoja suoritetaan vain koulutettujen ammattilaisen toimesta. Hoitoa suorittava ammattilainen käyttää erittäin pieniä määriä botuliinia ja tarkkailee huolellisesti prosessin kulkua. Botuliinin yleisimmät haittavaikutukset liittyvät pääasiassa pistämiseen. Pistoskohtaan voi tulla punoitusta, turvotusta tai mustelmia, mutta nämä oireet yleensä häviävät nopeasti. 

 

Esteettiset botuliinihoidot ovat myös helposti sovitettavissa kiireiseen arkeen. Ne vaativat vain lyhyen toimenpiteen ja sen jälkeen voi palata välittömästi normaaleihin päivittäisiin rutiineihin. Viikon verran on suositeltavaa välttää saunaa, solariumia, tupakointia ja alkoholia. On tärkeää huomata, että esteettiset botuliinihoidot eivät ole pysyviä. Niiden vaikutus kestää yleensä muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen riippuen yksilöstä.

 

Jos olet kiinnostunut esteettisistä botuliinihoidoista nuoremman ja raikkaamman ilmeen saavuttamiseksi, ota rohkeasti yhteyttä! Anna meille mahdollisuus auttaa sinua tavoittelemaan parasta itseäsi esteettisten botuliinihoitojen avulla!

 

Olemme rekisteröityneet Valviraan ja Aluehallintovirastoon terveyspalveluja tuottavaksi yksiköksi sekä saaneet erillisen luvan botuliinihoitoihin. Toimimme yhteistyössä vastuulääkärimme Olga Lensun kanssa, joka on tavoitettavissa klinikallamme sopimuksen mukaan. Femina Beautyssa kaikki injektiohoidot suorittavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Sairaanhoitaja Anna Lahtinen

Ennen botuliinihoitoja on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Konsultointi: Ensimmäinen askel ennen botuliinihoitoja on varata aika konsultaatioon, jossa arvioidaan onko botuliinihoito sopiva vaihtoehto sinulle, ja keskustellaan hoidon odotetuista tuloksista ja mahdollisista riskeistä.

 • Lääketieteellinen historia: Kerro kaikista aiemmista ja nykyisistä terveysongelmista sekä lääkityksistäsi. Tämä on tärkeää, jotta voisaan arvioida, onko botuliinihoito turvallinen sinulle.

 • Allergiat: Kerro kaikista tiedossa olevista allergioista, erityisesti jollekin botuliinitoksiinin tai muille botuliinia sisältäville tuotteille.

 • Raskaus ja imetys: Botuliinihoitoja ei suositella näissä tapauksissa.

 • Varoitukset ja vasta-aiheet: Botuliinihoitoa ei ole suositeltavaa, jos sinulla on tiettyjä lihassairauksia, tiettyjä neurologisia sairauksia tai jos olet aiemmin saanut botuliinihoitoja lähiaikoina.

 • Toipumisaika: Botuliinihoidon jälkeen sinun tulee ehkä välttää tietyntyyppisiä kosmeettisia hoitoja tai toimenpiteitä, kuten hierontaa tai kasvohoitoja, tietyn ajanjakson ajan. Noudata saamiasi ohjeita huolellisesti.

Yleisimpiä alueita, joille botuliinihoitoja tehdään, ovat:

 • Otsan alue: Botuliinin pistokset otsaan auttavat tasoittamaan ja vähentämään vaakaryppyjä sekä pystysuuntaisia uurteita otsassa.

 • Silmien ympärys: Botuliinin pistokset silmien ympärysiholle voivat auttaa vähentämään ikääntymisen aiheuttamia ryppyjä, kuten kurttuja silmien ulkonurkissa ja ns. harakanvarpaita.

 • Kulmakarvojen alue: Botuliinin pistokset kulmakarvojen alueelle voivat auttaa kohottamaan tai kiinteyttämään laskeneita kulmakarvoja sekä vähentämään vähäoireisia ryppyjä otsan ja silmäluomien välillä.

 • Ylähuuli: Botuliinihoitoa voidaan käyttää vähentämään ylähuulen ympärillä olevia juonteita. 

 • Leuan alue: Botuliinin pistokset leuan alueelle voivat auttaa vähentämään leuan alueen ryppyjä, mutta myös rentouttaa leuan lihaksia, mikä voi auttaa vähentämään hammaskulumaa.

 • Femina Beauty
 • Femina Beauty
bottom of page