top of page
Injection cosmetology

Täyteainepalvelut

Femina-logo-new.png

Täyteainepalveluista vastaa sairaanhoitaja/terveydenhoitaja Anna Lahtinen. Annalla on yli 10 vuoden kokemus potilastyöskentelystä.

Haluatko korostaa huultesi muotoa, kostuttaa kuivia huulia, korjata epäsymmetriaa tai vaikka häivyttää ikääntymisen merkkejä? Huulten muotoilu ja täyttö on nykypäivänä erittäin suosittu toimenpide, sillä sen avulla saadaan tuloksia nopeasti, vaivattomasti ja toipumisaika on lyhyt. Huulista voidaan tehdä täyteläisemmät, lisätä niiden tilavuutta, huulirajaa voidaan korostaa tai tehdä amorinkaaresta selkeämmin erottuva. Nämä kaikki pystytään tekemään myös luonnollisuutta kunnioittaen. Täyteaineilla voidaan korjata epäsymmetrisyyttä, vähentää suun ympärysalueen ryppyjä sekä kohottaa ja tuoda tukea suupieliin. On myös myös mahdollista pehmentää ja palauttaa huulien luonnollisen kosteustasapaino, jolloin huulet näyttävät ja tuntuvat sileämmiltä. Meillä Femina Beauty & Laserissa täyteainehoidot suorittaa aina täyteainehoitoihin kouluttautunut sairaanhoitaja. Meidän kantavat arvot ovat turvallisuus ja esteettisyys.

ALIAXIN

Sveitsiläisten biologien ryhmä perusti vuonna 1945 yrityksen, jonka nimeksi tuli IBSA – Institute Biochemical SA. Yritys on siitä lähtien kartuttanut ainutlaatuista osaamistaan farmaseuttisen tutkimuksen ja teknologian alalla. IBSA on hyödyntänyt farmaseuttista kokemustaan ja asiantuntemustaan toimintansa laajentamiseen ja hyaluronihappoon perustuvien dermatologisten lääkinnällisten laitteiden kehittämiseen – näin on syntynyt erityinen ihon- ja kauneudenhoidon tuotemerkki: IBSA Derma. Tieteellisen asiantuntijuuden, jatkuvan tutkimustyön, teknologisen kehityksen ja nykyaikaisen tuotantoprosessin ansiosta IBSA Dermasta on tullut yksi johtavista farmaseuttisista yrityksistä, jotka tuottavat hyaluronihappoa dermoesteettisiin käyttötarkoituksiin. Näillä laajoilla markkinolla IBSA Derma erottuu muista, koska sen hallinnassa on tuotteen koko elinkaari: raaka-aineiden tuottamisesta biofermentaation avulla siihen asti, että tuote on valmis käytettäväksi esitäytettyihin ruiskuihin pakattuna. Aliaxin®️ on kattava valikoima intradermaalisia täyteaineita, joiden sisältämä ultrapuhdas hyaluronihappo imeytyy helposti ihoon. Ei-invasiivinen, innovatiivinen hoitomuoto tuo luonnollista muotoa, nostetta ja kosteutta. Kasvojen jokainen alue tarvitsee omanlaistaan hoitoa. IBSA on kehittänyt neljä erilaista koostumusta, jotka hyödyntävät eri molekyylipainoja, joilla on tiettyjä viskoelastisia ominaisuuksia. Ne muodostavat laajan tuoteperheen, jolla voi hoitaa yhteensä 12:ta kasvojen eri osaa.

JUVÉDERM

Meillä on käytössä myös Juvéderm-täyteainetuoteperhe, joka on kasvojen hoitoon tarkoitettu täyteainesarja, jonka tuotteet sisältävät hyaluronihappoa. Juvéderm-tuotteet valmistaa Allergan, maailmanlaajuinen terveydenhoitoalan yritys, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä lääketieteellisten esteettisten hoitojen kehittämiseksi jo vuosikymmenien ajan. Juvéderm-sarja on CE-merkitty ja se on myös saanut yhdysvaltojen lääkeviranomaisen FDA:n hyväksynnän.

Sairaanhoitaja Anna Lahtinen

Milloin täyteainehoito ei onnistu? Jos sinulla on:

  • Akuutit/ei hoitotasapainossa olevat perussairaudet

  • Raskaus ja imetys 

  • Tietyt lääkitykset mm. käytössä oleva isoreritinoli-kuuri (kuurin päättymisestä pitää olla 6kk)

  • Flunssa tai muu hengitystieinfektio

  • Iho on vaurioitunut hoidettavalta alueelta (haava, mustelma, paha ihottuma yms.)

  • Alle 18 vuoden ikä

  • Herkkyydet ja allergiat hyaluronihapolle ja täyteaineille tai lidokaiinille.

  • Taipumus keloidiarpeutumiselle

 

Mikäli sinulla on todettu jokin sairaus, tai käytössäsi on lääkityksiä, varmistathan aina ennen hoitoa lääkäriltäsi hoidon sopivuuden sinulle.

Muuta huomioitavaa ennen täyteainehoitoa: 

Vältä 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen tulehduskipulääkkeitä kuten asetyylisalisyylihappoa tai ibuprofeiinia (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteita, E-vitamiinia sekä luontaistuotteita. Nämä voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa. Jos sinulla on käytössä verta ohentava lääkitys niin mainitsethan asiasta hoitavalle sairaanhoitajalle. 

Mikäli hoidettavalle alueelle on aiemmin tehty esteettinen toimenpide tai laserhoito, niin varmistathan suoraan sairaanhoitajaltasi, koska sinulle on turvallista tehdä seuraava esteettinen toimenpide.

 

Erityisesti huulien ja suun alueelle tehtävät pistoshoidot voivat laukaista yskänrokon (herpes). Mikäli sinulla on aikaisemmin ollut kasvojen alueella herpes, suosittelemme ennaltaehkäisevää herpeslääkitystä hoitopäivänä.

 

Huomioithan, että käytettävät tuotteet ja puuduteaineet sisältävät lidokaiinia, joka saattaa antaa positiivisen tuloksen dopingtesteissä.

Mitä täyteainehoidon aikana tapahtuu?

Konsultaatio 

Ennen täyteainehoitoa sairaanhoitaja käy potilaan kanssa läpi konsultaation joko erillisenä ajanvarauksena tai hoidon yhteydessä. Konsultaatiossa asiakkaan kanssa käydään läpi hänen toiveensa, katsotaan yhdessä lähtötilanne ja kartoitetaan asiakkaan terveydentilaa sekä käydään läpi hoitoprosessi. Konsultaation yhteydessä sairaanhoitaja kertoo myös hoidon mahdollisista riskeistä ja reaktioista sekä käy asiakkaan kanssa hoidon esteet ja jälkihoito-ohjeet läpi. Lopuksi asiakas allekirjoittaa esitietolomakkeen ja hoidettavasta alueesta otetaan valokuva.

 

Toimenpide

Täyteainehoidon alussa hoidettavan alueen iho puhdistetaan huolellisesti. Hoidettava alue voidaan myös pintapuuduttaa asiakkaan niin halutessa. Täyteaine injektoidaan ihoon pieninä määrinä erittäin ohuella neulalla, jonka jälkeen varmistetaan vielä hoidettua aluetta hieromalla, että täyteaine on tasaisesti kudoksessa. Toimenpiteen jälkeen otetaan hoidetusta alueesta valokuvat.

 

Hoidon jälkeen

Jokainen asiakas saa mukaansa kirjalliset jälkihoito-ohjeet, johon liimataan myös täyteainepaketista eränumerotarra ja tieto paljonko ainetta on pistetty. Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä turvotusta, kihelmöintiä tai aristusta muutaman päivän ajan. Myös mustelmat ovat normaali jälkioire. Huulet ovat kokonaan parantuneet aikaisintaan kahden viikon kuluttua hoidosta.  

Kuinka kauan täyteaine pysyy kehossa?

Täyteaineet ovat lähtökohtaisesti pitkäkestoisia, mutta ajan kuluessa hyaluronihappo hajoaa kudoksissa ja käsitelty alue palaa ennalleen, jos täyteainehoitoa ei uusita. Huulissa täyteaine pysyy n. 3-18kk. Pysyvyyteen vaikuttaa yksilölliset seikat, kuten ikä, aineenvaihdunta ja elämäntavat. Usein ensikertalaiselle täyttö joudutaan uusimaan muutaman kuukauden kuluttua ensimmäisestä täytöstö, koska huulet saattavat olla niin kuivat, että ensimmäinen täyttö menee puhtaasti ihon kosteustasapainon korjaamiseen tai huulten tilavuutta tarvitsee saada kasvatettua maltillisesti ilman, että alueelle tulee kudosvaurioita tai ei-toivottuja "ankkahuulia".

  • Femina Beauty
  • Femina Beauty
bottom of page