top of page
Dermatologist at Work

Luomen poisto

Femina-logo-new.png

Haluaisitko poistaa ärsyttävät luomet? Erikoislääkäri Olga Lensu poistaa luomia Femina Beauty kauneushoitolassa joka keskiviikko klo 15.00-20.00. Lensulla on yli 10 vuoden kokemus luomien poistosta. Toimenpide on turvallinen, nopea ja lähes kivuton. Toimenpide ei myöskään jätä arpia. 

1-3 luomen poisto maksaa 229€. Kunkin seuraavan luomen poisto maksaa 50€/luomi. Jos samalta ihoalueelta poistetaan useita pieniä luomia, hinnoittelu perustuu lääkärin arvioon.Emme peri poliklinikkamaksua. 

Olga-website_edited.jpg
Miten valmistaudun luomen poistoon?

Koska luomen poistotoimenpide on suhteellisen nopea, niin erityisiä valmisteluja ei tarvita. Jos kuitenkin käytät verenohennuslääkkeitä tai verta ohentavia lisäravinteita (esim. Aspirin, Marevan, omega 3), älä ota niitä kolmena edeltävänä päivänä ennen toimenpidettä. Syy tälle on se, että vähentää mustelmariskiä. Lisäksi, suihkussa saa käydä vasta seuraavana päivänä toimenpiteen jälkeen.

Miten luomi poistetaan?

Luomenpoisto Olga Lensun vastaanottokäynnillä kestää puoli tuntia ja toimenpide sisältää puudutuksen, itse toimenpiteen sekä jälkihoito-ohjeet (saat nämä kotiin mukaan). Erikoislääkäri tutkii jokaisen luomen erikseen, jotta varmistetaan, että luomi on hyvänlaatuinen. Tutkimus tehdään dermatoskoopilla.

Hoitolassa hoidetaan vain hyvänlaatuisia luomia. Luomet voivat olla esteettisesti häiritseviä, funktionaalisia, näppylöitä, koholla olevia fibromia tai varsiluomia (papilomat). Konsultaatio maksaa 50€, mutta jos luomi poistetaan samana päivänä, niin konsultaatiomaksua ei peritä. Konsultaatiomaksu myös hyvitetään luomen poiston hinnasta jos varaat ajan seuraavalle kerralle.

Radiofrekrenssi-ablaatio eli kylmä laser toimii radioaalloilla (taajuus 1,5–6,0 MHz), jotka tunkeutuvat ihoon. Radioaalto poistaa luomen nopeasti ja kivuttomasti. Kylmä laser näyttää pieneltä silmukalta tai neulalta ja se ei lämpene juuri ollenkaan. Jos olet huolissasi, että kylmä laser vaurioittaa ihoasi, niin voit olla huoletta, sillä laser vaurioittaa ihoa hyvin vähän ja iho paranee nopeasti. Toimenpiteestä ei jää huomattavia arpia tai jälkiä.

Femina Beautyn takuu: teemme ilmaisen korjauksen mikäli poistetun luomen kohdalle ilmestyy kohouma tai pigmentti kahden kuukauden sisällä poistosta.

Luomenpoisto heti toimenpiteen jälkeen.

Luomenpoisto heti toimenpiteen jälkeen.

Miten hoidan ihoa luomen poiston jälkeen?

Jos sinulla ei ole sairauksia, jotka heikentävät vastustuskykyä, etkä käytä lääkkeitä, jotka vaikuttavat haavojen paranemiseen ihonhoito toimenpiteen jälkeen on erittäin helppoa.

Ensimmäisinä vuorokausina laastarin alla tulee käyttää lääkärin määräämää antibakteerista voidetta. Myöhemmin sinun ei tarvitse laastaroida tätä aluetta ellei luomi ole poistettu vaatteiden hankaamasta paikasta (tässä tapauksessa suihkun jälkeen tulee asettaa laastari pidemmäksi aikaa, jotta rupi ei irtoa jatkuvasti).

Kaikissa tapauksissa poistokohtaa tulee käsitellä 3–5 päivän ajan tulehdusta ehkäisevällä Bepanthen-voiteella. Lisäksi noin kahden kuukauden ajan poiston jälkeen tulee huomioida alueen suojaus UV-säteilyltä aurinkovoiteella tai vaatteella (myös talvella). Aurinko voi vahingoittaa herkkää ihoa ja siihen voi muodostua pigmenttiläiskä. Kosmetiikkaa voi käyttää heti, kun ihon pinta on kuivunut täysin. Yleensä kahden päivän kuluttua toimenpiteestä.

 

Mikäli sinulla on vastustuskykyä heikentäviä sairauksia, lääkäri määrää sinulle tulehduksen kehittymisen estäviä lääkevalmisteita.

  • Femina Beauty
  • Femina Beauty
bottom of page