top of page
Female white toothy smile

Bruksismin hoito

Femina-logo-new.png

Vaivaako sinua hampaiden narskutus? Bruksismilla eli hampaiden narskutuksella tarkoitetaan joko unen aikaista tai valveilla tapahtuvaa tahdosta riippumatonta hampaiden nopeajaksoista kiristelyä ja hidasliikkeistä narskutusta. Erikoislääkäri Olga Lensu palvelee potilaita Femina Beauty kauneushoitolassa joka keskiviikko klo 15.00-20.00. Lensulla on yli 15 vuoden kokemus bruksismin hoidosta. 

Bruksismin hoito maksaa 259€. Ennen varattua aikaa erikoislääkäri määrää reseptin (botuliini) ja potilas noutaa botuliinin apteekista. Potilas maksaa käynnin lisäksi lääkeaineen eli botuliinin hinnan, joka on n.150€ kela-korvauksen jälkeen. Emme peri poliklinikkamaksua. 

Olga-website_edited.jpg
Onko bruksismin hoito turvallinen toimenpide?

Bruksismi on lievänä hyvin yleistä ja syitä narskutteluun on monia. Liikapurennan syitä voivat olla esimerkiksi purentahäiriöt, perinnöllinen alttius ja stressi. Voimakas ja usein ilmenevä bruksismi voi vaurioittaa hampaita ja niiden kiillettä tai aiheuttaa erilaisia suun seudun kiputiloja, suun limakalvon haavaumia, korvakipua, huimausta tai päänsärkyä.

Hoidon lääkeaineena käytetään botuliinia. Bruksismin hoidosta on saatu hyviä hoitotuloksia, koska lääkeaine vaikuttaa hermoliitosten toimintaan ja siten vähentää puremalihaksen yliaktiivista toimintaa.

Lääkeainetta pistetään pieninä annoksina puremalihaksiin kasvojen molemmin puolin. Vaikutus alkaa 2-4 päivän kuluttua, jonka jälkeen purentalihakset rentoutuvat ja hampaiden narskuttelu loppuu.

Millaiset jatkohoidot ovat?

Lääkeainetta voidaan tarvittaessa lisätä kahden viikon kuluttua toimenpiteestä, mikäli se koetaan tarpeellisena. Hoidon sivuvaikutukset ovat vähäiset ja useimmiten ne ovat paikallisia, kuten pistoskohdat voivat olla ärtyneet muutaman päivän ajan. Hoito voidaan myöhemmin uusia.

  • Femina Beauty
  • Femina Beauty
bottom of page