top of page

Karvanpoisto laserilla

Femina-logo-new.png

Aluehallintovirasto on myöntänyt Femina Beauty Oy:lle luvan tuottaa yksityisen terveydenhuollon palveluja. 

Palveluihimme kuuluu: 

Ylähuuli tai leuka 89 €/kerta

Kasvot 149 €/kerta

Niska tai kaula 119 €/kerta

Kainalot 149 €/kerta

Käsivarret 199 €/kerta

Yläselkä tai rinta tai vatsa 199 €/kerta

Koko selkä tai rinta ja vatsa 299 €/kerta

Bikiniraja 149 €/kerta

Brasilialainen 229 €/kerta

Reidet 299 €/kerta

Sääret 229 €/kerta

Muu lisäalue (pieni) 99 €/kerta

Karvojen jatkuva ajeleminen saattaa tuntua työläältä ja turhauttavalta. Laserhoidon avulla voit unohtaa höylät kaapin perälle, sillä laserhoito vähentää tehokkaasti karvankasvua ja poistaa sen jopa pysyvästi. Hoito soveltuu lähes koko vartalolle, kuten bikinialueelle, säärille, kainaloille kuin kasvoille – helposti ja verrattain kivuttomasti.

Hyvästi höylät – pysyvästi eroon karvoista

Laserin ylivoimainen etu verrattuna muihin karvanpoistomenetelmiin on tuloksen pysyvyys ja vaivattomuus. Naiset kaipaavat tyypillisesti pysyvämpää karvanpoistoa kasvoille, kainaloille, bikinialueelle ja säärille. Miehet taas saattavat kokea etenkin selän ja kaulan alueen sheivaamisen työlääksi. Laserhoito on turvallista tehdä lähes koko vartalolle.

 

Lisäksi laserhoito voi ratkaista muista karvanpoistomenetelmistä tutut iho-ongelmat, kuten jatkuvan ajelun aiheuttaman ihoärsytyksen, sisäänpäin kasvaneet karvat ja karvatupen tulehdukset. 

Laserhoidon vaikutus karvaan

Käytämme hoidossa tutkitusti tehokasta diodilaseria, jonka on osoitettu vähentävän alueen karvoitusta 5-8 hoitokerran jälkeen 80 %. Laserin toiminta perustuu laservalon imeytymiseen karvojen pigmenttiin, eli melaniiniin. Karvatupet ovat karvan melaniinirikkain osa ja niihin ohjatun laservalon seurauksena karvatupet kuumenevat ja tuhoutuvat. Käyttämässämme diodilaserissa on viilentävä pää, joka vähentää merkittävästi kipua ja tekee hoidosta miellyttävää. Täysin kivuton hoito ei kuitenkaan aina ole.

Hyvä tulos vaatii useamman käynnin

Toimintamekanismistaan johtuen karvanpoisto laserilla vaatii useamman hoitokerran meidän suositus on vähintään 5 kertaa (kasvoalue vähintään 8 kertaa). Karvan kasvu on kolmivaiheinen:

 1. Anageeninen vaihe: kasvuvaihe, jossa karva kasvaa karvatupessa

 2. Katageeninen vaihe: valmis karva irtoaa karvatupesta

 3. Telogeeninen vaihe: lepovaihe, jonka jälkeen karva putoaa pois ja kierto alkaa alusta

 

Karvanpoisto laserilla tapahtuu ensimmäisessä, anageenisessa vaiheessa, sillä silloin melaniinin määrä karvatupessa on maksimissaan. Ihoalueesta riippuen karvoista 15–30 % on kerrallaan anageenisessa vaiheessa, minkä vuoksi tuloksen saamiseksi tarvitaan yleensä 5–8 hoitokertaa. Tuhoutunut karva ei enää kasva takaisin, mutta eri kasvun vaiheissa olevat karvat kasvavat normaalisti, jonka vuoksi hoitokertoja tarvitsee vähintään 5 kertaa. Hoitojen väli on tyypillisesti 4-8 viikkoa ihoalueesta ja karvan kasvusta riippuen. Tarvittaessa hoitoväliä voi venyttää ilman merkittävää vaikutusta lopputulokseen. 

Lisäksi on hyvin tärkeää sheivata iho viikon välein vaikka karvankasvu olisi vähentynyt radikaalisti. Sheivaus auttaa näkemään, mitkä karvat tarvitsevat vielä laserointia ja mitkä ei. Diodilaser ei aiheuta karvojen tippumista vaan teknologia perustuu karvan kasvun hidastumiseen.

Eri karva- ja ihotyyppien vaikutus laserin tehoon

 

Erilaisten ihojen ja karvojen melaniinitasot vaihtelevat, minkä vuoksi laserhoito soveltuu eri ihoalueille eri tavoin. Mitä vaaleampi iho on suhteessa karvan väriin, sitä tehokkaampi hoito. Mitä tummempi iho, sitä enemmän energiaa hajautuu ihon melaniiniin. Laser ei toimi vaaleisiin, punaisiin ja harmaisiin karvoihin.

 

Tummasävyiset tatuoinnit estävät hoidon, sillä laservalo imeytyy tummaan väriin ja se palaa pois. Jos haluat sileän ihon tatuoinnin pohjaksi, niin tee ensin laserkarvanpoisto ja tatuointi vasta hoidetulle iholle.

Ohjeet ennen hoitoa
 • Vältä hoidettavan ihoalueen epilointia, vahausta ja nyppimistä 5 viikkoa ennen toimenpidettä. Karvojen ajaminen ja leikkaaminen ovat sallittuja.

 • Vältä auringossa oloa 2–6 viikkoa ennen hoitoa riippuen siitä, kuinka helposti rusketut. Mitä vaaleampi iho on verrattuna karvaan, sen tehokkaammin hoito toimii.

 • Älä käytä ruskettavia voiteita 2 viikkoon ennen hoitoa.

 • Ajele karvat 24h ennen hoitoa, mieluiten edellisenä iltana. Jatka karvojen ajelua joka viikko, koko hoitosuunnitelman ajan.

 • Peseydy huolellisesti ennen hoitoon tuloa ja jätä hoidettavat karvoitusalueet puhtaiksi voiteilta tai deodoranteilta.

Hoitotoimenpiteen kulku ja jälkihoito
 • Hoidettava ihoalue desinfioidaan ja sille levitetään viilentävä geeli.

 • Laserhoidon teho määritetään ihotyypin ja ihovasteen mukaan.

 • Hoidon jälkeen ihoalue voi punoittaa 2–3 tunnin ajan.

 • Muuten hoidon jälkeen voi toimia normaalisti, paitsi:

  • Heti hoidon jälkeen tulee välttää aurinkoa ja ainakin 2 viikon ajan tulee käyttää tehokasta aurinkosuojaa.

  • Saunaa ja kylpemistä ei suositella seuraavan vuorokauden aikana, muuten hoidon jälkeen voi toimia normaalisti.

 • Hoitokertoja suositellaan 5–8 kertaa ja hoito toistetaan 4–8 viikon välein.

Näin varaat ajan karvanpoistoon laserilla

Femina Beautyssa laserhoidon suorittaa koulutettu terveysalan ammattilainen. Voit varata ajan suoraan sähköisestä ajanvarauskalenterista tai tulla ensin maksuttomaan konsultaatioon. Konsultaatiossa kartoitetaan lähtötilanne ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. 

 

​Huom! Suosittelemme, että tulet konsultaatioon karvat ajelematta, jotta voimme kartoittaa alkutilanteen.

HALUAISITKO OSTAA 5 KERRAN LASERPAKETIN JA MAKSAA OSAMAKSULLA?

 

 

Laserhoitaja, sairaanhoitaja & terveydenhoitaja

Anna Lahtinen

Laserhoitaja, lähihoitaja

Auin Alfat

Laserhoitaja, sairaanhoitaja

Fardus Hassan

Potilasasiamies

Tiina Lehmuskoski

tiina.lehmuskoski@potilasasiamies.fi

 • Femina Beauty
 • Femina Beauty
bottom of page